چگونه براونی شکلاتی خوشمزه درست کنیم؟
براونی شکلاتی یکی از کیکهای بسیار خوشمزه آمریکایی است که طرفداران زیادی در همه جای دنیا دارد. این نوع شیرینی در دو نوع فاجی و کیکی تهیه میشود. گرچه طرز تهیه براونی شکلاتی راحت است، اما به علت نکات خیلی ریز بعضی از افراد نمیتوانند آنطور که باید آن را درست کنند. ما در این مقاله به صورت کامل و با اشاره به نکات مهم براونی شکلاتی را به شما آموز ش میدهیم.
براونی شکلاتی را میتوانیم هم به صورت کیکی و هم فاجی درست کنیم. براونی شکلات نسبت به نوع فاجی بافت نرمتری دارد. اما، هر دو نوع براونی خوشمزه هستند و ذائقه شماست که تعیین میکند کدام نوع را درست کنید.
فهرست مطالب
· مواد مورد نیاز برای براونی شکلات کیکی |
مواد لازم
۲۰۰ گرم شکلات نیمه شیرین
۱۱۵ گرم کره
یک پیمانه شکر
۲/۱ پیمانه شکر قهوهای
۳ عدد تخممرغ
۲/۱ پیمانه آرد
۴/۱ پیمانه پودر کاکائو
یک قاشق چایخوری وانیل
۴/۱ قاشق چایخوری نمک
در ابتدای کار یک قالب شکلاتی مربع شکل را به طور کامل با کره چرب میکنیم. بعد از چرب کردن قالب توی آن ورق روغنی میگذاریم طوری که تمام سطح و دیواره های ظرف را بپوشاند. سپس، ورقه ها را هم با کره چرب کنیم.
مرحله بعدی این است که آب را در یک ظرف بجوشانیم. سپس آن را از روی اجاق برمیداریم. شکلات نیمه شیرین را که قبلا خرد کردهایم در داخل یک کاسه شیشه ای ریخته و آن را روی بخار ظرف آب جوش قرار میدهیم. بعد، کره را به شکلات اضافه میکنیم.
حالا مواد را کاملاً به هم میزنیم تا به طور کامل آب شود. بعد از اینکه شکلات کاملا حل شد، آن را از روی آب جوش بر میداریم و اجازه میدهیم کمیخنک شود.
در این فاصله در یک ظرف دیگر یک شکر و شکر قهوهای میریزیم. سپس تخممرغها را اضافه میکنیم. توجه داشته باشید که تخم مرغها را نباید به صورت همزمان اضافه کرد. آنها را یکی یکی در ظرف میشکنیم. پس از آنکه هر سه تخممرغ را اضافه کردیم آنقدر مواد را هم میزنیم که کرممانند و کشدار شود. سپس نمک و وانیل را اضافه میکنیم. حالا شکلات آب شده را به این مخلوط اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم تا به طور کامل مخلوط شود. در این مرحله روی این مواد پودر کاکائو و آرد را الک میکنیم و آن را به طور دورانی هم میزنیم. بعد از اینکه مواد کاملاً مخلوط شد آن را توی قالب شکلاتی که از قبل با ورقه روغنی پوشانده بودیم، میریزیم.
قبل از گذاشتن قالب در فر باید چند بار آن را تکان دهیم و به کانتر بزنیم تا هیچ حبابی درون آن نمانده باشد. حالا نوبت آن رسیده است که این مواد بسیار خوشمزه را در داخل فر بگذاریم. دمای انتخاب شده برای پخت براونی شکلاتی ۱۸۰ درجه است. یادتان نرود که حتما فر را از قبل گرم کرده باشید.
بعد از ۴۰ دقیقه قالب را از داخل فر در میآوریم و قبل از برش دادن اجازه میدهیم کمیخنک شود. بعضی از خانمها گله دارند که براونی شکلاتی به طور صاف بریده نمیشود. اما نگران نباشید برای این مشکل هم ترفند سادهای داریم. یک چاقو را در یک ظرف حاوی آب گرم فرو کنید و سپس خشک کنید. بعد شیرینی را با چاقو ببرید. این باعث میشود تا براونی شکلاتی به صورت صاف بریده شود. فقط یادتان باشد بعد از هر بار برش این کار را تکرار کنید. یعنی هر بار چاقو را در داخل آب گرم فرو ببرید و خشک کنید و برش بعدی را بزنید.
این نوع براونی حالتی فشرده و مرطوب دارد و بافت آن مابین کیک و شکلات است. مواد لازم برای تهیه آن عبارتند از:
۲/۱ فنجان کره ذوب شده
۲/۱ فنجان پودر کاکائوی شیرین نشده
۴/۱ قاشق چایخوری نمک
۲/۱ فنجان آرد همه کاره
۲ قاشق چایخوری عصاره وانیل خالص
۲ عدد تخم مرغ بزرگ
یک قاشق غذاخوری روغن آشپزی (زیتون یا نارگیل)
۲/۱ فنجان کره ذوب شده
ابتدا یک تابه یا قالب مربع شکل را به آرامی با کره چرب میکنیم، با ورق روغنی میپوشانیم و کنار میگذاریم. در یک ظرف کره ذوبشده، شکر و روغن را مخلوط میکنیم و خوب هم میزنیم. سپس تخممرغها و وانیل را اضافه میکنیم و آنقدر هم میزنیم که رنگ خمیر سفید و یکدست شود. حالا آرد، نمک و پودر کاکائو را به آرامیروی مواد الک میکنیم. یادتان باشد که در این مرحله باید مواد را به آرامیهم بزنیم چرا که هم زدن تند روی بافت براونی شکلاتی تاثیر خواهد گذاشت.
حالا خمیر ما آماده است. آن را توی ظرفی که از قبل چرب کردهایم میریزیم و به صورت کاملا یکدست صاف میکنیم. سپس آن را توی فر که از قبل گرم کردهایم میگذاریم و اجازه میدهیم به مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه در دمای ۱۷۵ درجه بپزد. بعد آن را از فر بیرون میآوریم و مانند شیوهای که برای براونی شکلاتی کیکی توضیح دادیم برش میزنیم. یادتان باشد که هیچ نوع کیکی را قبل از آنکه خنک شود برش نزنید.
اگر میخواهید براونی شکلاتی خوشمزه، ترد و نرم باشد حتما در تهیه آن به این موارد دقت کنید:.
براونی شکلاتی یکی از خوشمزهترین شیرینیهاست که در دو نوع کیکی و فاجی تهیه میشود. طرز تهیه این دو نوع براونی کمیمتفاوت است. شما میتوانید براونی را در مهمانیها سرو کنید یا به عنوان یک عصرانه خوشمزه نوش جان کنید. دستور پخت شیرینیها و کیکهای شکلاتی متنوعتری نیز در آینده در شوکوآموزش منتشر خواهد شد. برای استفاده از این دستورات تنها کافی است در بازههای زمانی نزدیک به هم به سایت ما سر بزنید.